Pers & Contact

Voor informatie over de Belgische Bierweek 2023 kun je, afhankelijk van de taal, contact opnemen met de volgende personen. De Belgische Bierweek wordt georganiseerd door Bieridioten vzw. Je bent vrij om de tekst uit het persbericht, het logo en de foto's te gebruiken.

e-mail: contact@belgiumbeerweek.be

Perscontacten:
Ahmed ElAmin +32 475 937 194 (Engels)
Bas Boiy +32 488 050 003 (Frans, Engels & Nederlands)
Dieter Proost (Engels & Nederlands)

Belgium Beer Week 2023 begint 21-27 augustus

Nieuwe en oude vrienden ontmoeten en het beste van de biercultuur in je opnemen is de bedoeling tijdens de Week van het Belgische Bier, die van 21 tot 27 augustus in heel België en de wereld wordt gehouden.

Bezoekers kunnen de sfeer opsnuiven als bars, brouwers, bierwinkels, bierexperts en gidsen gedurende de week meer dan 150 innovatieve evenementen aanbieden, waaronder food pairings, tap- en bar takeovers, brouwerijrondleidingen, collabs, blindproeverijen, biermusea, bierpraatjes, bottle shares en andere evenementen.

De Belgium Beer Week wordt georganiseerd door deelnemende locaties en organisatoren van evenementen, die de evenementen op onze kalender en op sociale media vermelden. Bezoekers van de locaties en evenementen kunnen het oude en het nieuwe verkennen en ontdekken, of het nu de nieuwste craft bar, traditionele bruine bar of brouwerij is.

De vierde editie van de Belgische Bierweek omvat ook biermusea in het hele land als onderdeel van de culturele ervaring. Bierdeskundigen en gidsen zullen ook lezingen geven over de biergeschiedenis van België en het opkomende gebied van de bierarcheologie, die de wortels van de bierproductie traceert.

Ahmed ElAmin, Bas Boiy en Dieter Proost, de organisatoren van de Week van het Belgische Bier, zeiden dat deze vierde editie de rijke geschiedenis en cultuur van het bier in België belicht.

"Het is altijd een prachtige verrassing om te zien wat voor vernieuwende evenementen de deelnemers leveren voor de Belgium Beer Week," zei ElAmin. "Voor de editie van 2023 gaan we groter en nog beter door uit te breiden naar meer plaatsen in België en over de hele wereld."

Hij voegde eraan toe: "De Belgische biercultuur is door de UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Dit jaar kijken we uit naar een geweldige reeks evenementen die deze ongelooflijk rijke cultuur laten zien en tastbaarder maken voor bezoekers."

Hoe het werkt: De Belgium Beer Week wordt ondersteund door Beer Idiots vzw, een non-profit die nieuws en informatie over de biercultuur publiceert (www.idiots.beer). Er zijn geen tickets voor de Belgium Beer Week, hoewel de deelnemers een vergoeding kunnen vragen voor sommige evenementen, zoals eet- en biercombinaties. De Belgium Beer Week int €20 inschrijfgeld van de deelnemers, dat wordt gebruikt om hun evenementen te promoten en mensen naar hun locaties te lokken.

Copyright © 2024 Belgium Beer Week
Privacy & VoorwaardenPers & Contact

nl_BE